Raab Karcher | Badkamers | Keukens | Tegels
Raab Karcher | Badkamers | Keukens | Tegels

U bent hier: Home > Keukens » Keukenapparatuur

Keukenapparatuur

Welke apparatuur een plek moet krijgen, hangt af van het enthousiasme waarmee wordt gekookt. Aan het aanbod zal het in ieder geval niet liggen. Onze collectie keukenapparatuur is zo ruim dat u, uw keuken altijd compleet kan maken.

Inductie kookplaatEen kookplaat (gas of elektrisch) zal in geen enkele keuken ontbreken. Elektrisch koken kan op twee manieren, namelijk keramisch en op inductie. Bij inductie wordt de panbodem door trillingsenergie verhit. Dat gaat razendsnel en de temepratuur is zeer nauwkeurig te regelen. De kans op overkoken is daardoor minimaal. Om spatten op te vangen kunt u zelfs keukenpapier rondom de pan leggen. Aan- en uitschakelen gaat steeds vaker volautomatisch: bij het opzetten en weghalen van pannen. Er zijn inmiddels ook inductiekookplaten met vijf pitten in plaats van vier. Op diverse modellen is bovendien viervoudige aankookregeling mogelijk: zodra de inhoud van de pan kookt, schakelt de kookplaat automatisch terug. Het volledige oppervlak van de inductiekookplaat CX 480 kan worden gebruikt als één grote kookzone. Het kookgerei wordt automatisch herkend en alleen daar verwarmd waar het ook staat. De intuïtieve bediening vindt plaats via het grote TFT-touch-display, dat ook de betreffende positie, het formaat en de vorm van het kookgerei aangeeft.

GaskookplaatGaskookplaten (roestvrij staal of glas) zijn steeds vaker uitgerust met meerdere pitten, waaronder een wokbrander. Wie tijdens het wokken meer pitten wil gebruiken, kan het beste een wokbrander aan de buitenzijde - dus niet in het midden - nemen. De benodigde hoeveelheid pitten hangt af van de rest van de keukenapparatuur. Moeite met kiezen? Het is ook mogelijk om meerdere kooksystemen te integreren: denk aans gas, inductie én een elektrische grill. Daarvoor zijn er speciale, extra smalle elementen.

De nieuwe Pelgrim E-Life gaskookplaten zijn 90 en 110 cm breed en beiden voorzien van luxe tiptoetsbediening. De timers op alle E-Life gaskookplaten zorgen voor het automatisch uitschakelen van de gasbranders; extra gebruiksgemak en veiligheid!

CombimagnetronsCombimagnetrons zijn geschikt voor koken, garen, opwarmen, bakken én grillen. Of er ook een aparte oven nodig is, hangt af van de manier waarop wordt gekookt. Als men graag meerdere gerechten tegelijk in de oven bereidt, is dat al snel het geval: de inhoudsmaat van de gemiddelde combimagnetron is minder royaal dan die van een gewone oven. Nog een overweging: als de ovenfunctie is gebruikt, duurt het even voordat de magnetronfunctie kan worden benut: de oven is immers nog warm. Voor wie beide apparaten willen inbouwen zijn er nu ook veel lagere ovens en magnetrons.

De combimagnetrons van Miele combineren op intelligente wijze de voordelen van twee volwaardige apparaten in een 45 cm hoge nis: het gaat hier om een oven met de meest uiteenlopende verwarmingsfuncties, zoals Hetelucht Plus en tevens een robuuste magnetron.

AfzuigkapHet formaat van de afzuigkap moet uiteraard op de kookapparatuur zijn afgestemd. Maatwerk behoort gelukkig tot de mogelijkheden. Een exemplaar met externe motor heeft als voordeel dat de afzuiging niet of nauwelijks hoorbaar is. Ook het gemak waarmee de filters te vervangen zijn, is een aspect om op te letten. Noemenswaard is ook het motorloze afzuigsysteem met speciaal ontwikkeld luchtgordijn dat waterdamp en kookgeuren binnen de perken houdt voordat deze worden afgevoerd. Het rendement van deze kappen is zeer hoog - namelijk 80 tot 90%.
Koken met de UP_SIDE werkbladafzuigunit van Novy, specialist in stille afzuigkappen, is in alle opzichten zeer aangenaam én geeft u alle ruimte voor interactie. De UP_SIDE is de ideale oplossing in hoge ruimtes, bij kooksituaties voor een raam of bij een minimalistisch keukenontwerp. Voor ruimtes waar traditionele wand- of eilandschouwkappen esthetisch of bouwkundig minder tot hun recht komen, is de UP_SIDE juist uitermate geschikt.

KoelkastOok een koelkast behoort tot de basisinrichitng. Omdat niet alle etenswaren dezelfde bewaartemperatuur hebben, zijn koelkasten met een nulgradenzone of keldergedeelte ideaal. Voor de Bourgondiërs onder ons is een aparte wijnklimaatkast een overweging. Koelkasten en vaatwasser beschikken bijna standaard over een energiezuinig A-label. Handig: een afwasmachine met timer, zodat de nachtstroom optimaal wordt benut.
Nog meer keukenapparaten die het leven veraangenamen: een inbouw koffiemachine met verse bonen waarmee u één of twee perfecte kopjes koffie kunt zetten, al dan niet in combinatie met een servieswamer. En wat te denken van een vast aansluitpunt op het werkblad waarop allerhande keukenmachines passen? Optimaal comfort is zo gegarandeerd.

Meer weten?
Raab Karcher houdt regelmatig kook- en bakdemonstraties waarin de werking van bijvoorbeeld de stoomoven en/of zone-loze inductiekookplaat wordt uitgelegd. Een aanrader, ook voor mensen die de apparatuur al hebben aangeschaft!

Heeft u interesse? Of wilt u meer informatie?

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat u door bovenstaande informatie geïnteresseerd bent geraakt in onze Badkamers, Keukens en Tegels. Of mogelijk hebt u nog een aantal vragen, welke wij natuurlijk graag voor u beantwoorden. Gebruik onderstaande gegevens om met ons contact op te nemen.

Wilt u liever persoonlijk contact dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice op werkdagen van 07.00 tot 17.30 uur op nummer 0118.625055. Uiteraard kunt u ons ook mailen. U krijgt dan binnen 24 uur (weekend uitgezonderd) reactie.

keukensbadkamers@raabkarcher.nl